Prijzen basisgoederen drastisch gedaald, maar alleen in De Olifant

Wo set’ en is eindelijk realiteit. De prijzen van allerlei basisgoederen zijn gezakt. De beloftes van voor de verkiezingen zijn waargemaakt. Lees het maar: spijsolie voor SRD 30/liter, pindakaas SRD 6, gele erwten voor SRD 10. Daarnaast tomaten sardine SRD 10, dat was bijna een luxe goed geworden, maar gelukkig niet. Aardappelen SRD 8 en uien SRD 8, beide per kilo en ga zo verder. Er is wel een belangrijke voorwaarde, de prijzen gelden alleen in het VHP-partijcentrum De Olifant, het hoofdkwartier van de wo set’ en partij. Overigens de prijzen gelden ook alleen vrijdag en in het weekend.

Vrijdag gaat ook de reshuffling in op het Kabinet van de President. Mellisa Santokhi-Seenacherr, is geen fungerend algemeen directeur meer op het kabinet. Arun Hardien is geen directeur meer en zal als ambassadeur in India aangesteld worden. Alven Roosveld zal geen directeur meer zijn van de Communicatiedienst Suriname, maar blijft woordvoerder van de president. Als je de berichten moet geloven, komen er nog meer veranderingen in het regeerteam.

Het is over een paar maanden twee jaar geleden dat de zwaarbevochten verkiezingen van mei 2020 werden gehouden. De VHP kwam als grootste uit de bus en ‘wo set eng’ was de leuze van eenieder. De gewone burger heeft echter bitter weinig gevoeld daarvan.

Gesteld kan worden, dat de financiële situatie van het land op macro-niveau verbeterd is. De koers is al een jaar stabiel. Echter op microniveau zijn de inflatie en het uitblijven van een effectieve salariscorrectie moordend voor grote delen van het volk. Het is maar de wens, dat de prijzen echt gaan zakken, of dat je weer met een salaris kan uitkomen. Immers, dat werd luidkeels beloofd door de president in eigen persoon. De orange movement zou alles in orde maken. Het begin daarvan wordt waarschijnlijk vandaag op 1 april in de Olifant gemaakt….

error: Kopiëren mag niet!