Belangstelling banken in 1-weekse TD blijft groot

De belangstelling onder de banken voor de 1-weekse Termijn Deposito’s (TD’s) blijft groot. Dat bleek afgelopen woensdag weer tijdens de wekelijkse TD veilingen. Banken hebben in totaal veel meer aangeboden dan het geveild bedrag voor de 1-weekse TD’s. Het geveild bedrag was door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aanvankelijk gesteld op SRD 100 miljoen, doch deze is later vanwege de animo verhoogd naar SRD 195 miljoen. Het totaal aangeboden bedrag van de banken bedroeg SRD 214 miljoen. Er waren in totaal 12 biedingen, waarvan 10 werden toegewezen voor het volledig OMO volumebedrag van SRD 195 miljoen. De gewogen gemiddelde toegewezen rente in deze week met 3,3 procentpunten verder gedaald naar 12,2 procent.

De CBvS heeft woensdag 30 maart een termijndeposito veiling met drie looptijden onder de algemene banken gehouden. Op deze veiling heeft de CBvS naast het 1-weekse TD-instrument, ook TD-instrumenten met een looptijd van 1 maand en 3 maanden geveild. Het totaalbedrag voor deze veiling bedroeg SRD 400 miljoen. 

Voor de 1-maandse TD hebben de algemene banken SRD 108.5 miljoen aangeboden, waarbij het volledig OMO-volume ad SRD 100 miljoen is toegewezen. Voor de 3-maandse TD hebben de algemene banken SRD 105 miljoen aangeboden, waarbij het volledig OMO-volume ad SRD 105 miljoen is toegewezen.

SS

error: Kopiëren mag niet!