Heftige speculatie rond positie minister Walden van Economische Zaken

Minister Ramdin zinspeelt op reshuffling kabinet 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, BIBIS, heeft tegenover lokale media gesteld, dat er een reshuffling van ministers op komst is. In de samenleving is de positie van minister Walden een hot topic. 

Speculatie 

Verreweg de meeste kritiek in het huidig kabinet is er op minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. Momenteel is zij op dienstreis in Dubai. In de samenleving wordt heftig gespeculeerd over haar handhaving. Inmiddels neemt haar collega minister Rishma Kuldipsingh waar op Economische Zaken. Volgens ingewijden komt er een nieuwe bewindspersoon op haar eigen ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd.

Vooralsnog heeft maar een minister van de regering Santokhi-Brunswijk het veld moeten ruimen. Diana Pokie heeft vlak voor een jaar regering Santokhi-Brunswijk haar ontslag ingediend. Zij verloor draagvlak. Dinotha Vorswijk nam het roer van haar over op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. 

Minister Ramdin zinspeelt op reshuffling in kabinet 

Minister Ramdin wilde niet prijsgeven welke ministers vervangen zullen worden. Volgens de bewindsman is de regering het gevoerde beleid steeds aan het evalueren. Op basis van de evaluatie is er op het Kabinet van de President een reshuffling geweest. De bewindsman stelde dat de president ministers benoemt en ontslaat. Ook over zijn eigen positie als topdiplomaat, zei minister Ramdin dat de president het laatste woord heeft.  

Veranderingen op Kabinet van de President 

Onlangs hebben drie kabinetsdirecteuren afscheid genomen. Mellisa Santokhi-Seenacherry is geen fungerend algemeen directeur meer. Arun Hardien is geen directeur meer en zal als ambassadeur in India aangesteld worden. Alven Roosveld zal geen directeur meer zijn van de Communicatie Dienst Suriname (CDS), maar blijft woordvoerder van de president en zal ook deel blijven uitmaken van het managementteam van CDS. De veranderingen gaan per 1 april in.

Minister Ramdin stelde dat ook de ministers worden geëvalueerd. Waar nodig zal ondersteuning gegeven worden of een reshuffling plaatsvinden. Deze lijn zal worden doorgetrokken naar de parastatale bedrijven en de raden van commissarissen.

error: Kopiëren mag niet!