Politie gaat optreden tegen illegale auto- en bromfietsraces

Uit verkregen informatie van de samenleving en de politie is gebleken dat regelmatig illegale activiteiten worden ontplooid op de openbare wegen, waaronder illegale auto- en bromfietsraces. Het is algemeen bekend dat het verboden is om op de openbare wegen activiteiten te ontplooien zonder een vergunning afgegeven door de bevoegde instantie, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag 29 maart.

Om de veiligheid op de wegen te waarborgen en mede gelet op de vele slachtoffers onder bromfietsers in het verkeer, zal de politie in het kader van “Operatie Veilig Suriname” (OVS) landelijk optreden tegen zij die zich schuldig maken aan deze illegale activiteiten op de openbare wegen met inachtneming van de Rijwet en het Rijbesluit.

Ook zal de politie verhoogde controle uitoefenen, waarbij verkeersdeelnemers en de door hen bestuurde voertuigen gecontroleerd zullen worden of zij voldoen aan de bij wet gestelde eisen.

error: Kopiëren mag niet!