Conceptwet Gelijke behandeling en Geweld en Seksuele Intimidatie nu bij DNA

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft dinsdag in een persconferentie de samenleving geïnformeerd over arbeidsaangelegenheden. Onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken op het ministerie van AW&J, Glenn Piroe, informeerde de samenleving over wetgevingszaken. 

Het ministerie heeft in de afgelopen periode veel wetten vernieuwd en gewijzigd. Op dit moment zijn twee wetten ingediend bij De Nationale Assemblee, DNA. Het gaat om de conceptwetten Gelijke behandeling en Geweld en Seksuele intimidatie.

Er vindt volgens onderdirecteur Piroe nog steeds seksuele intimidatie op de werkvloer plaats. De seksuele intimidatie heeft niet alleen betrekking op vrouwen, maar ook mannen. Het gaat om iedereen die deelneemt aan de arbeidsmarkt. Er is ook discriminatie op de arbeidsmarkt. “Alhoewel dit fenomeen overal op de wereld te merken is, ligt de verantwoordelijkheid bij het ministerie om werknemers hiertegen te beschermen.”

Geweld wordt vaak geassocieerd met agressie en omvat het veroorzaken van verwondingen of schade bij mensen. Maar, bij deze wet gaat het meer om het pesten van personen op verschillende manieren op de werkvloer. Middels wetgeving wil het ministerie dit verschijnsel aanpakken en arbeiders beschermen.

Verder zei Piroe, dat het ministerie zich ook wil inzetten om een wet flexibele arbeidstijden in te dienen. “Tijdens de Covid-19-pandemie hebben we gemerkt dat werknemers van huis uit hebben gewerkt of flexibelere werktijden zijn gecreëerd.” Voor ouders die behoefte hebben om familieleden te verzorgen zal deze wet volgens Piroe een goede uitkomst bieden.

error: Kopiëren mag niet!