“Het virus is er nog”

“Alles is nu vrij en ik merk dat de Covid-maatregelen ook niet worden nageleefd. Er wordt minder gehoor geven aan het gebruik van een mond- en neusbedekking”, zegt een verkoper die langs de straat verkoopt. “Je hebt mensen die geen mond- en neusbedekking opdoen en er van uitgaan dat het virus er niet meer is, maar het is er wel. Niet omdat de markten, winkels en restaurants normaal open zijn, moeten de regels niet opgevolgd worden.”

Uit een gesprek met enkele burgers en standhouders wordt vernomen dat het toch belangrijk is om de regels altijd in acht te nemen. “Het dragen van een neuskap en het desinfecteren is zeer van belang. Het heeft ons meer mogelijkheid gegeven te bewegen, te verkopen en het belangrijkste te verdienen”, zegt een standhouder tegenover de krant.

“Het houden van twee meter afstand gaat een beetje moeilijk. Op de zondagse markt ga je tegen elkaar aankomen, maar over het algemeen ben ik blij dat men het toch probeert te vermijden. Hoofdzaak is, dat wij ook mee kunnen doen aan de verkoop om zo ook te verdienen. Je hebt een aantal mensen dat weet hoe het hoort. Als er nu nog mensen aangesproken moeten worden over het dragen van een mond- en neusbedekking, denk ik niet dat het gaat helpen. Als burger en verkoper ga jij erop moeten letten en wijzen, dat de regels toch in acht genomen moeten worden bij de verkoop.”

TM

error: Kopiëren mag niet!