Jonge ondernemersdag gehouden door leerlingen Ad Fontes Lyceum

De jonge ondernemersdag werd zaterdag 26 maart in het Jeugdcentrum der EBGS tussen tien uur ’s morgens en vijf uur ’s middags gehouden. In opdracht voor het vak onderzoek en vorming, hadden de leerlingen  van het derde leerjaar van het Ad Fontes Lyceum deze dag georganiseerd.

De bedoeling van deze dag was om kinderen voor een dag te laten beleven hoe het aanvoelt om een ondernemer te zijn, hoe ze hun producten moeten verkopen en leren omgaan met geld. De organisatie bestond uit vijftien leerlingen in de leeftijdsklasse van 13 jaar tot 16 jaar. De leeftijdsklasse van de standhouders was tussen de 12 en 18 jaar. Iedereen was welkom als bezoeker, maar ook als standhouder, maar de voorkeur voor de standhouders was wel voor de kinderen van het Ad Fontes lyceum.

In gesprek met de krant zegt Zoey van de organisatie, dat het organiseren van de jonge ondernemersdag heel spannend was, omdat zij maar een keer per week, gedurende 8 weken, 90 minuten had om alles te organiseren. Maar uiteindelijk is alles goed gegaan en is hun jonge ondernemersdag geslaagd geweest.

“Dit is de eerste keer dat wij zo’n event hebben georganiseerd. Wij zijn nu nog niet zeker of wij weer zo iets zullen organiseren, maar als we de kans hebben zouden we graag nog een jonge ondernemersdag organiseren.  We hadden in totaal 40 stands en allemaal waren bezet.

Men kon sieraden, eten, boeken, plantjes, schilderijen, enzovoorts kopen bij de leerlingen.”

“De inkomsten waren van de leerling zelf, het enige wat die aan ons moest betalen was het huren van de stand.”

“Aan andere jonge Surinamers geef ik mee, dat zij geloof in zichzelf moeten hebben, niet twijfelen als je iets wilt ondernemen. Laat deze ondernemersdag een motivatie zijn, dat jij het ook zelf kan doen,” aldus Zoey.

IS

error: Kopiëren mag niet!