Ellison Fraenk nieuwe deken Surinaamse Orde van Advocaten

De Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA) heeft zaterdag 26 maart nieuwe verkiezingen gehouden in het gebouw Mata Gauri voor een nieuwe deken binnen deze juridische organisatie. De voormalige deken was mr. Samantha Gadjradj die als eerste vrouwelijke deken gekozen werd op 23 maart 2019. 

Deze verkiezingen verliepen in vergelijking met de voorafgaande verkiezingen niet zo rumoerig. Het waren in totaal zeven advocaten die zich hadden opgegeven voor de verkiezing. Deze advocaten hebben allemaal jaren ervaring in de advocatuur en heel wat deskundigheid als het gaat om het gebied van juridische leiderschap. De kandidaat-leden hebben deze eigenschappen ingezet om zo een waardige strijd te voeren naar de verkiezingen toe. Via verschillende social media werden foto’s en video’s gedeeld die de andere leden die stemgerechtigd waren een beeld gaven op wie ze hun stem uit konden brengen.

Nieuwe deken

Mr. Fraenk Ellison, die al meer dan 14 jaar het ambt van advocaat bekleed en sinds 2018 haar eigen advocatenkantoor heeft, zat ook in deze strijd om deken te kunnen worden. Voor haar zijn de eminente belangen altijd samenwerken en inzetten voor de “greater good” geweest.  Fraenk heeft op verschillende momenten een steentje bijgedragen aan de vorderingen van de Surinaamse Orde van Advocaten. Ze stelde zichzelf kandidaat voor deze verkiezingen, omdat ze ervan overtuigd was dat ze als deken en als lid van deze organisatie samen met de andere leden een bijdrage zou kunnen leveren aan de groei en ontwikkeling van de orde. Ze heeft de rest van de kandidaat-leden altijd als heel dappere, ervaren en deskundige dames gezien die allemaal het verlangen hebben om middels innovatie samen te komen.

Wat ook van belang was bij deze verkiezing voor Fraenk was, dat de SOvA-leden het principe van eenheid binnen deze beroepsgroep waardig zullen uitdragen.

Kandidaat-raadsleden

De overige kandidaat-raadsleden waren mr. Sardha Sitaram die communicatie had als onderdeel van haar plan van aanpak voor deze organisatie, mr. Pamela Karg die transparantie eminent vond en zich graag hiervoor in wilde zetten binnen de organisatie, Francis Djadjadi die ondersteuning wilde bieden aan ieder lid van deze organisatie, mr. Kathleen Kraag-Brandon die ging voor kwaliteitsbehoud binnen de SOvA en dit verder op gang brengen in deze organisatie, mr. Vanessa Nooitmeer die zich wilde inzetten voor het vraagstuk eenheid. Voor versterking van de organisatie had mr. Nalinie Ramnarain zich kandidaat gesteld. Zij werd echter niet gekozen. In haar plaats is binnengekomen mr. Varsha Babulall van de lijst van Gadjradj.

GW

error: Kopiëren mag niet!