Diverse natuurbeschermingsorganisaties werken aan Nationaal Jaguar Actieplan Suriname

Diverse nationale- en internationale natuurbeschermingsorganisaties zijn maandag 28 maart van start gegaan met een belangrijk proces van waarin zij gedurende een aantal maanden gaan werken aan de ontwikkeling van een Nationaal Jaguar Actieplan Suriname, zo is bekendgemaakt via social media door Conservation International Suriname, CI-S.

Zo’n actieplan is, aldus CI-S, van groot belang om te voorkomen dat de machtige en zeer belangrijke jaguar verdwijnt uit de Surinaamse bossen. De jaguar wordt bedreigd door de illegale handel in zijn tanden en lichaamsdelen en door ontbossing en degradatie. 

Door zo’n belangrijk actieplan te ontwikkelen met alle betrokkenen, trachten de organisaties ervoor te zorgen dat deze belangrijke koning van ons bos wordt beschermd, ook voor de toekomstige generaties.

Dit proces is een initiatief van de Nationale Jaguar Werkgroep Suriname, in samenwerking met het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer, gecoördineerd door Conservation International Suriname en het IFAW (International Fund for Animal Welfare) en word gefinancierd door CI-S, IFAW, IUCN NL (International Union for Conservation of Nature) en het WWF Guiana’s.

error: Kopiëren mag niet!