Verkoop tweedehands kleding gaat blijvende business worden

Tweedehands kleding is een grote hulp, maar gaat dat zo blijven? Enkele burgers die tweedehands kleren verkopen geven tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan, dat het een blijvende business gaat zijn.

“Kijk de spullen in de winkel zijn duur, een topje of truitje koop je in de winkel al voor SRD 75 of SRD 150 en een met die modo straps is tussen SRD 140 en 270. Bij tweedehands verkoop vind je beide voor een redelijke prijs. Dat truitje voor SRD 30 of zelfs voor SRD 25 en die modo straps voor SRD 50. Als je een aantal moet kopen, kom je duur uit bij de winkel. Een hele zak met kleren komt al op SRD 3.000, terwijl je een hele doos met tweedehandse schoenen en kleren voor SRD 500 kan vinden.”

Het is een business nu geworden, zegt een andere burger. “Mensen die vaak thuis zitten en niets te doen hebben, zijn gestart met het verkopen van tweedehands kleding. Je hebt enkelen die duur zijn, maar het wordt vooral goedkoop verkocht en aan het eind van de dag zijn ze uitverkocht. Dus je kan van langs de straat tot in je garage of voor je deur goederen verkopen”, aldus de burger. Het is ook een soort ondersteuning voor velen in deze moeilijke periode.

“Ik die tussen de 3.000 en 5.000 verdien, ben nog genoodzaakt kleine dingen te zoeken die geld binnen brengen. Mijn huur is al 3.000 en dan heb ik nog geen vaste lasten, verzekering en voorraad gevuld in huis, dus je gaat een oplossing moeten zoeken.”

Tweedehands kleren gaat volgens Reggy blijvend zijn, omdat het betaalbaarder is voor mensen nu. “Zolang het in een goede staat is en gewassen kan worden is er geen probleem. Door te verkopen creëren wij werk voor onszelf, ook al gaat het niet dagelijks vlot, maar het helpt al veel. Je hebt dagen waarop de verkoop niet gaat, maar daarnaast heb je wel dagen waarvan je denkt van, liever had ik meer meegebracht. Verkoop van kleding gaat iets blijvends zijn.”

TM

error: Kopiëren mag niet!