Verkeersmeubilair Nickerie wordt aangepakt door ministerie van Openbare Eerken

In het district Nickerie worden door het ministerie van Openbare Werken schoonmaakwerkzaamheden op verschillende plekken verricht om het verkeer rijdbaar te houden voor de burgers. Om te voorkomen dat er meer ongelukken plaatsvinden in het verkeer, wordt op verschillende plekken verkeersmeubilair geplaatst ter bescherming van de burgers die dagelijks gebruikmaken van de openbare wegen.

In het verkeer is het belangrijk, dat verkeersborden en andere verkeersmeubilair helpen om het verkeer te kunnen ordenen. Dit is de laatste tijd niet het geval, want het gebeurt vaak, dat bestuurders van auto’s, bromfietsen en fietsen, voetgangers en andere deelnemers aan het verkeer last hebben van bijvoorbeeld een begroeid stopbord of een vangrail die bedoeld was voor de veiligheid, maar aan het verrotten is. 

Hoog tijd voor schoonmaakbeurt

Dit is een van de voornaamste redenen waarom het ministerie, dat belast is met de werkzaamheden, acties heeft ondernomen om dit keurig op te lossen. Delen van bermen die onder wied stonden zijn schoongemaakt. Slingerplanten zijn verwijderd samen met verkeersmeubilair dat in slechte staat verkeerde, dit alles om het verkeer zo veilig mogelijk te maken voor de burgers.

Op alle plekken werden borden die schuin waren gaan liggen op de een of de andere manier recht getrokken. De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, is blij met deze stap en is van mening dat het geen geld kost om het verkeersmeubilair netjes te onderhouden. Hij zegt ook, dat vele andere districten een voorbeeld kunnen nemen aan Nickerie, om zo ook hun meubilair schoon te houden en ervoor te zorgen dat zich minder calamiteiten voordoen op de openbare wegen. 

Dagelijks worden door de verschillende afdelingen van het ministerie onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd om de gemeenschap tegemoet te komen. Dit keer was het de beurt aan de afdeling Verkeer en Mobiliteit. 

Verlangen naar betere omstandigheden

Burgers zijn blij met deze veranderingen, zo kunnen ze met een gerust gevoel al het verkeersmeubilair zien. Ze vragen ook beleefd of er een plan van aanpak kan komen voor de grote bomen die soms het zicht op het verkeer, vooral op de hoekpunten, belemmeren. “Het ministerie kan ook daar ook inspelen als je het aan mij vraagt”, zegt Andro (41). Hij vindt dit een stap naar verandering en hij is overtuigd dat er nog vele andere stappen zullen volgen om de Surinaamse gemeenschap veilig te stellen in het verkeer.

Sandra zegt, dat ze vaak aan de bel heeft getrokken voor straatnaamborden. “Na een aanrijding worden de palen zo achtergelaten op de plek des onheils”, zegt ze. Ze benadrukt, dat het fijn zou zijn als ook dit aangepakt zou kunnen worden door het ministerie. 

De Nickeriaanse gemeenschap is verheugd en wacht op alle verdere stappen die genomen zullen worden om voor duurzame ontwikkeling te zorgen binnen hun district en de burgers vooral veilig te laten deelnemen aan het verkeer.

GW

error: Kopiëren mag niet!