Surinaamse schrjvers stimuleren met Ibisprijs

Om Surinaamse schrijvers te stimuleren om zich verder in te zetten door het tonen van hun schrijfkunst, is een nieuwe literatuurprijs geïntroduceerd. Dit heeft directrice Roseline Daan van het directoraat Cultuur kenbaar gemaakt, tijdens een persconferentie maandag in het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC).

Het gaat in om de Ibisprijs, die uitgereikt zal worden in oktober dit jaar. De hoofdprijs is een bedrag van 1.000 euro. Verder is er een aanmoedigingsprijs van 350 euro en een publieksprijs van 100 euro. De teksten die kunnen meedingen moeten geschreven zijn door Surinamers in 2018, 2019 en 2020.

Alida Neslo is het brein achter dit initiatief, zegt Helen Chang, voorzitster van de raadscommissie van de Taalunie in Suriname. Het gaat om een pilotproject, waarbij getracht wordt om schrijvers van verschillende genres te betrekken. Het gaat onder andere om schrijvers van proza, poëzie, theater, film en muziek.

“In elke taal mag er gepresenteerd worden, maar het moet dan wel vertaald worden naar het Nederlands, voor het jureren”, zegt voorzitter Chang.

De inzendingen kunnen opgestuurd worden tot en met 30 juni 2022, op het e-mailadres: [email protected]. Er is geen leeftijdsgrens voor deelname en het thema is vrij.

error: Kopiëren mag niet!