Illegale goudzoeker overlijdt nadat steen op hem viel in Royal-Hill put in de Rosebel-concessie

Een illegale goudzoeker die zich maandag 21 maart in de Royal-Hill put van de Rosebel Gold Mines NV. bevond, is ter plekke overleden. De redactie van Dagblad Suriname heeft uit betrouwbare bron vernomen, dat een groot brok steen los was geraakt en op de man is gevallen, met de dood als gevolg.

Op de bewuste dag bevonden ongeveer 300 illegale goudzoekers zich in dat gebied. 

Bewoners Nieuw Koffiekamp willen dat opgetreden wordt tegen de oekemmang

De dorpelingen van Nieuw Koffiekamp hebben steeds weer aan de bel getrokken, om op te treden tegen de illegale porknokkers oftewel oekemmang. Het dorp ligt midden in het concessiegebied van het bedrijf. Niet alleen het bedrijf ondervindt last van de illegale goudzoekers, maar ook de dorpelingen voelen zich niet meer veilig (beroving, geweld).

Zij vragen de overheid om na dit voorval eindelijk op te treden tegen de illegale porknokkers.

SK

error: Kopiëren mag niet!