Schoolbusvervoer niet optimaal

Het schoolbusvervoer was maandag niet op alle trajecten optimaal. Een deel van de schoolbushouders heeft niet gereden en een ander deel dat nog op krediet brandstof kon tanken voor hun bussen deden dat wel.

Antonius Pokie, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), zegt dat tot gisteren de bushouders hun geld over de maand februari nog niet overgemaakt hadden gekregen. Pokie wijst nadrukkelijk erop dat de bushouders die gisteren niet hebben gereden uit een overmachtsituatie hebben gehandeld.  Ze hebben het geld niet om brandstof te tanken en kunnen dat ook niet langer op krediet doen. Degenen die nog kredietruimte hadden, hebben wel brandstof voor hun bussen kunnen tanken. D

e OBS ondervoorzitter hoopt dat de betaling aan de bushouders gauw in orde komt, omdat anders het schoolbusvervoer helemaal stil zal komen te liggen, waardoor scholieren helemaal verstoken zullen zijn van gratis schoolbustransport van en naar school.

Er zijn ongeveer 350 schoolbus- en schoolboothouders die landelijk ongeveer 700 trajecten voor schooltransport onderhouden. Schooltransport voor scholieren is gratis. Het is onderdeel van het sociaal vangnet van de regering.

De bussen en boten die leerlingen vervoeren zullen overigens vanaf dinsdag weer rijden en varen. Er zou zijn begonnen met de betaling over februari aan de bus- en boothouders

SS

error: Kopiëren mag niet!