10-jarige E-bikster overlijdt na te zijn aangereden door auto te Geyersvlijt

De 10-jarige E-bikester Clara Yee is zaterdagavond 12 maart na een aanrijding een dag eerder op de T-kruising van de Adones- en Uranusstraat in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) overleden. Dit bericht het Korps Politie Suriname maandagavond 14 maart.

Agenten van het bureau Geyersvlijt, die na de melding van de aanrijding de locatie aandeed voor onderzoek, constateerde dat het meisje met haar E-bike reed over de Adonesstraat. Op eerder genoende kruising heeft het 10-jarig meisje verzuimd voorrang te verlenen aan de automobilist die over de Uranusstraat reed met als gevolg de aanrijding. De E-bike en de auto zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Het meisje werd met zware letsels in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij werd ter verpleging op de afdeling Intensive Care opgenomen, waar zij de volgende dag aan haar verwondingen overleed.

De automobilist, een vreemdeling, verkeerde niet onder invloed van alcohol en was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij werd voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie naar huis gestuurd.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van het meisje voor obductie door de politie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!