Amerikaanse ambassadeur in Suriname: “Wereld verenigd met Oekraïne”

In een verklaring stelt de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Karen Williams, dat in de onderling verbonden wereld die wij vormen, zowel naties als individuen waarde hechten aan vrijheid en democratie. De wereldwijde gemeenschap heeft vol afschuw gereageerd op de verwoestende Russische invasie van de soevereine natie Oekraïne. De Verenigde Staten, Suriname, Caricom en de meerderheid van regeringen in de wereld hebben publiekelijk de aanhoudende aanval veroordeeld stelt de ambassadeur.

Gevolgen 

“De gevolgen van de aanhoudende, gewelddadige agressie worden wereldwijd gevoeld door de economische gevolgen, maar ook door de sinistere implicaties van een autoritair regime dat oorlog voert tegen een soevereine natie en zijn burgerbevolking, vooral als er niets aan wordt gedaan. De mate waarin Poetin met succes de democratie schaadt, zal andere autocraten over de hele wereld aanmoedigen om hun spieren te spannen en te proberen de huidige situatie in hun voordeel uit te buiten. We mogen niet toestaan ​​dat dit het begin van het einde is van respect voor het soevereine grondgebied van buren. Vreedzame oplossingen voor territoriale kwesties moeten voorop staan. Dit zal niet goed aflopen voor Vladimir Poetin. Samen ondernemen de Verenigde Staten en onze bondgenoten en partners actie om Rusland verantwoordelijk te houden en een halt toe te roepen aan deze oorlog”, aldus Williams. 

Moeilijke tijden 

“De komende dagen, weken en maanden zullen ongelooflijk moeilijk zijn voor de bevolking van Oekraïne. Poetin heeft veel leed op hen losgelaten. Het Russische volk verdient beter van hun regering dan de enorme kosten voor hun toekomst die deze invasie heeft veroorzaakt. De bevolking van Oekraïne en Rusland verdient vrede en respect voor hun mensenrechten. Vrijheid, democratie en menselijke waardigheid zijn krachten die veel krachtiger zijn dan angst en onderdrukking. In de strijd tussen democratie en autocratie, tussen soevereiniteit en onderwerping, vergis je niet: vrijheid zal zegevieren”, aldus de ambassadeur. 

Suriname stemde overigens bij de Verenigde Naties voor een motie die de invasie van Oekraïne door Rusland veroordeelt. 

error: Kopiëren mag niet!