MinOWC haalt vanwege hoge waterstand rivieren leerkrachten terug uit binnenland

De leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, MinOWC, heeft dinsdag besloten om leerkrachten in het binnenland, met als standplaats een locatie ergens in het district Sipaliwini, terug te halen naar Paramaribo vanwege de hoge waterstand van de rivieren.

“Hiermee wordt hun veiligheid gewaardborgd en voorkomen dat er een voedseltekort optreedt”, aldus het ministerie in een woensdag 9 maart uitgebracht persbericht.

Met het terughalen van het onderwijzend personeel worden zij ook beschermd tegen onhygienische toestanden als gevolg van het wateroverlast. Daarenboven is schoon drinkwater niet meer gegarandeerd.

Het ministerie stelt, dat zij deze leerkrachten trainingen zal aanbieden, die bijdragen aan hun verdere professionalisering. “Ook zal geprobeerd worden afstandsonderwijs mogelijk te maken voor de leerlingen omte voorkomen dat er een leerstofachterstand ontstaan”, zo schrijft het MinOWC.

De leiding van het ministerie stelt er alles aan te zullen doen om in contact te blijven met de leerlingen, “zodat zij niet wegzakken en blijven leren”. De leerkrachten worden deze dagen terug verwacht uit Sipaliwini.

error: Kopiëren mag niet!