Weg naar West-Suriname gesloten voor vrachtverkeer boven 4-ton

De districtscommissaris van Para, Marlene Joden, heeft middels een bekendmaking laten weten, dat de wegstrekking vanaf Zanderij rijrichting West-Suriname vanaf  8 maart tot nader orde gesloten is voor vrachtverkeer boven de 4-ton. Deze wegstrekking verkeert in een zeer deplorabele staat. Er wordt onder andere aangegeven, dat de gemeenschap van het gebied, vanwege de slechte staat, moeilijk over de weg kan.

Dit is een jaarlijks terugkerend probleem. De bewoners van dit gebied hebben vorig jaar ook te maken gehad met deze situatie, waarbij ze dreigden de weg te barricaderen, omdat zij geïsoleerd raken door de slechte staat van de weg. De weg raakt erg verslechterd tijdens de regenperiode.

Ook zou de slechte staat van de weg te wijten zijn aan de zwaarbeladen houttrucks die over deze weg rijden en de situatie verergeren. 

De districtscommissaris van Para heeft meerdere malen getracht om dit probleem op te lossen, echter is het gewenste resultaat nog niet bereikt. 

SK

error: Kopiëren mag niet!