Einde avondklok, maar vergeet niet mondkap op, handen wassen en afstand houden

“Ja na zo een lange tijd is zeker genieten van je recht, je recht op vrijheid en ontspanning”, zegt hij luid en krachtig. Elly, zoals hij bij zijn vrienden bekend staat, is geruime tijd geen voorstander geweest van de lockdown. Hij vindt het al heel lang gewoon een straf. De regering heeft nu eindelijk de lockdown opgeheven, maar corona is nog niet weg!

Elke avond zijn het honderden mensen die genieten van een leuke wandeling met kennissen die je bijna fysiek niet meer had gezien, maar alleen hoorde via de telefoon. Mensen geven elkaar die warme knuffel die ze gedurende die hele lockdown gewoon hebben gemist. 

Sandra en Johnathan zitten net tegenover elkaar te lachen en vergeten dat ze hun mondkapje niet op hebben, de vrouw van het restaurant, waar ze zich op dat moment bevinden, komt ze tegemoet en vraagt ze beleefd hun mondkap op te doen, afstand van elkaar te houden en dan verder te gaan met hun verhaal.

Al lachend en klagend doen ze hun mondkap op. In gesprek met de redactie zegt Sandra, dat ze er even niet bij stil stond dat ze haar mondkap niet droeg. “Ik kan niet erdoor praten, want dan hoor je me of zacht of dan hoor je me niet”, zegt ze.  “Dit is een lange poos geweest dat ik Jonathan niet hebt gezien”, zegt ze.

Jonathan zegt vol trots, dat hij volledig gevaccineerd is, en zichzelf dus iets veiliger voelt, maar daarop geeft Sandra antwoord “gevaccineerd zijn wit niet zeggen dat je de maatregelen vergeet”. Glimlachend waren ze op dat moment eens met elkaar.

Op verschillende plekken in Suriname worden feestje door de politie gestopt. Al met al kan gezegd worden dat men blij is dat de lockdown opgeheven is, maar dat men zich toch laat leiden door emoties en verlangen, waardoor ze vergeten de MoHanA-maatregelen in acht te houden.

GW

error: Kopiëren mag niet!