Peuterschool De Parels heeft succesvolle ‘beroependag’ achter de rug

Rond deze periode is het meestal carnaval of anders gezegd kostuum feest. Armanda Semmoh, directrice van Peuterschool De Parels, zegt tegenover Dagblad Suriname, dat het team van De Parels dit anders heeft gepland en tot een beroependag heeft gemaakt. Het doel hiervan was om de peuters al op zo’n jonge leeftijd kennis te laten maken met de verschillende beroepen.

De kinderen waren prachtig gekleed door hun geweldige ouders in een beroep dat ze leuk vinden of dat ze graag in de toekomst willen uitoefenen, vertelt Semmoh.

“Wij van de school hebben dan een beurs in elkaar gezet waarbij elk kind zijn of haar beroep mocht uitoefenen of weten wat zo’n beroep inhoud. Elk beroep had op die dag een eigen werkplek. De doktoren zaten op hun poli recepten uit te schrijven, de verpleegsters waren in het ziekenhuis bezig met patiënten, de agenten hadden hun eigen politiebureau, de militairen waren in hun kazerne, de piloten zaten bij de cockpit. En nog veel meer andere beroepen.”

De kinderen mochten tijdens hun ‘break’ snacken en tijdens het schaften hebben ze genoten van een soepje. Semmoh zegt, dat de kinderen het als heel leuk hebben ervaren. Volgens de directrice hebben de kinderen zich helemaal uitgeleefd bij het beoefenen van hun beroep. Aan het eind van hun werkdag kregen zij ook een oorkonde met als bewijs, een succesvolle beroependag achter de rug. 

SK

error: Kopiëren mag niet!