NDP houdt de komende tijd geen massabijeenkomsten

In de nasleep van de onlangs gehouden NDP-protestmanifestatie is duidelijk geworden dat de partij bruist van leven. De paarse-vibratie heeft lange tenen geraakt en oud zeer opengereten. De partij heeft meer dan verwacht de wind van voren gekregen. De regeringscoalitie, politieke partijen, functionele groepen, organisaties en individuen spraken als uit een mond: “Huichelarij! De NDP heeft lef om na al het leed dat zij Suriname heeft aangedaan zich op te stellen als bevrijder.”

Onverwachte uitkomst

NDP-partijleiders en leden zijn dik tevreden over de organisatie en de publieke opkomst tijdens de manifestatie. Echter werden in alle lagen van de bevolking felle reacties opgeroepen die de partij verbouwereerde. Tegenstanders lachen in hun vuistje: “Het was een onverwachte uitkomst. They got more than they bargained for.”

Miljoenen SRD opgeslokt

Een NDP-strateeg lichtte een tipje van de sluier: “De manifestatie was slecht een begin er zal verder opgekomen worden tegen armoede en wanbeleid. Er staan voor de nabije toekomst geen grote bijeenkomsten op het programma. De manifestatie heeft vele miljoenen SRD gekost. Maar, wij hebben het ervoor over om tot ombuiging van het regeringsbeleid dat weinig deugd te komen.”

Sterke partijkas

“Geld is de stuwende kracht in de politiek. Massa’s in beweging brengen kost geld. Verkiezingen worden met geld gewonnen. Andere politieke partijen kunnen niet tippen aan de NDP-partij kas. Zelfs de VHP kan ons op dit stuk niet bijbenen. Wat dat betreft staan we sterk.”

Follow-up

“Er wordt binnenskamers beraadslaagd, gemonitord, geëvalueerd en verder gegaan met de politieke strijd. U moet niet alleen denken aan straatacties. Wij zijn op meerdere fronten, zichtbaar en achter de schermen bezig. De follow-up vindt geleidelijk aan plaats. De afdelingen en subafdelingen zijn strijdbaar.”

HD

error: Kopiëren mag niet!