Gevaarlijke situatie aanmeersteiger Meerzorg

De aanmeersteiger voor de kleine veerboten te Meerzorg verkeert al geruime tijd in een dusdanig deplorabele staat, dat er een zeer onveilige situatie is ontstaan voor de vele honderden bootpassagiers die dagelijks er gebruik van maken. Het was simpel een kwestie van tijd voordat er een ongeluk zou plaatsvinden. Dat gebeurde zondag. Een vrouw zakte door een van de dwarsplanken van de aanmeersteiger heen, raakte met een been vast in de modder en viel met een lelijke smak op het houten dek. 

De Vereniging van Boothouders  heeft enige maanden geleden de districtscommissaris van Commewijne aandacht gevraagd voor de deplorabele staat van de aanmeersteiger en de gevaarlijke situatie daarbij voor bootpassagiers. Volgens boothouders voldoet de aanmeersteiger helemaal niet meer. De steiger dateert van jaren geleden. De houten moederbalken waarop de steiger rust zijn losgeraakt en moeten nu zelfs met een touw worden vastgebonden aan een paal om te voorkomen dat het verder losraakt en met het rivierwater wegdrijft. Enkele houten dwarsplanken van het dek zijn vanwege het water poreus en verrot geraakt.

Een vrouwelijk bootpassagier is dus zaterdag door een van de planken heen gezakt. Behalve een lichte schaafwond aan haar elleboog mankeerde ze verder gelukkig niets.

Boothouders die zich in directe omgeving van het ongeluk bevonden, schrokken zich een aap. Ze winden zich erg op over het gebeurde. “Al maanden hebben we de districts autoriteiten aandacht voor de situatie gevraagd”, aldus een boothouder. Hij vraagt zich af waar de prioriteiten van de overheid liggen. Het gaat hier om de veiligheid van enkele honderden mensen die dagelijks de oversteek naar de stad moeten doen voor school of werk. Door het drukke verkeer op de “Bosjebrug” verkiezen velen in Commewijne om hun voertuig op het veerplein te Meerzorg achter te laten, en via de oversteek met kleine veerboten hun weg naar Paramaribo te vinden. De overheid dient terstond de onveilige situatie bij de aanmeersteiger aan te pakken. 

Enkele weken geleden heeft het NDP-Assembleelid Ann Sadi dringende aandacht gevraagd voor de aanmeersteiger te Baka Sroisi. Ook daar is sprake van een levensgevaarlijke situatie. Dagelijks maken enkele tientallen schoolkinderen van de rechteroever van de Commewijne gebruik van de aanmeersteiger. 

SS 

error: Kopiëren mag niet!