School en lerarenwoning Palumeu in zeer erbarmelijke staat

De school en lerarenwoning te Palumeu (district Sipaliwini) bevinden zich in een zeer erbarmelijke staat. Het eerste wat men zich afvraagt is: Is dat een woning waarin een leerkracht moet wonen? Is dat een school waar kinderen les moeten volgen? De situatie spreekt boekdelen. 

De lokale inheemsen geven aan, dat het te merken is dat onderwijs in het zuiden van het land geen prioriteit heeft. “Als dit de kwaliteit is, hoe kunnen we verwachten dat er goed onderwijs gegeven gaat kunnen worden”, vragen zij zich af. Volgens hen is het een grote schande. Zij kunnen zich niet voorstellen hoe het ministerie het zo ver heeft kunnen laten komen. 

De redactie van Dagblad Suriname heeft getracht een reactie te krijgen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur omtrent deze situatie, maar vooralsnog is een reactie uitgebleven.

SK

error: Kopiëren mag niet!