Ghana tekent visumvrijstelling overeenkomst met Suriname en 7 andere landen

Als onderdeel van de inspanningen om de dienstverlening met betrekking tot paspoortadministratie zowel in Ghana als haar missies in het buitenland te verbeteren, heeft de regering visumvrijstelling overeenkomsten ondertekend met acht landen.

De landen zijn Qatar, Jamaica, Suriname, Saint Kitts en Nevis, Saint Vincent en de Grenadines, Guyana, Venezuela en Malta.

Dit betekent dat ambtenaren uit deze landen die een diplomatiek, dienstpaspoort en een officieel paspoort hebben, worden vrijgesteld van het aanvragen van visa bij binnenkomst in Ghana en vice versa.

In een tweet op 3 maart zei het presidentschap, dat er enkele stappen waren genomen om de dienstverlening met betrekking tot paspoortadministratie in Ghana en zijn missies in het buitenland te verbeteren.

De initiatieven omvatten de “aankoop van generatorsets voor alle 13 paspoortaanvraagcentra (PAC) in Ghana” en een “uitrol van e-visumtoepassingshardware bij onze missies in het buitenland en bij de immigratiedienst van Ghana”.

error: Kopiëren mag niet!