Guyana krijgt meer dan 80 miljoen dollar van IDB voor zonne-energie parken

Ondanks de ontwikkelende olie- en gassector van Guyana, is de regering van het land van plan haar inzet te tonen voor de ontwikkeling van een schonere, groenere en meer gediversifieerde energiematrix.  Daartoe bevindt de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) zich momenteel in de voorbereidingsfase om US$ 83,5 miljoen goed te keuren voor Guyana om te investeren in de ontwikkeling van fotovoltaïsche (PV) systemen op strategische locaties in het hele land.

Meerdere projecten

Volgens IDB-documenten zal het project bestaan ​​uit 33 MWp aan zonne-PV in drie verschillende netten in verschillende delen van het land, waaronder Demerara-Berbice, Linden en het binnenland. Het Linden-project zal naar verwachting bestaan ​​uit drie 5 MWp-boerderijen. Uiteindelijk zullen de parken deel uitmaken van het groter geheel. Het gedistribueerde karakter van het project zal echter dienen om het distributienetwerk te ondersteunen en verliezen te verminderen door stroom dichter bij de belasting te leveren. De boerderijen zullen ongeveer 16,78 GWh opwekken. 

Het project zal naar verwachting worden beheerd via de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, waarbij de Guyana Power Company het uitvoeringsagentschap is.

error: Kopiëren mag niet!