In de file met de vuilniswagen

Het is rommelig. Gewoon simpelweg rommelig, omdat er overdag veel verkeer is en veel opstoppingen, stellen burgers verontrust over het nieuwe beleid ten aanzien van vuilophaalwagens.

Overdag 

“De wegen zijn maar 7 meter breed of smaller. In de avonduren is er veel minder verkeer, dus kan het sneller en tijd wordt bespaard. Nu sta ik in de file met een vuilniswagen erbij”, aldus reacties van burgers. 

Het Directoraat Openbaar Groen & Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken heeft onlangs bekend gemaakt, dat de vuilophaal per vandaag, 1 maart, tussen 8.00 uur en 17.00 uur zal plaatsvinden. De bekendmaking heeft veel stof doen opwaaien in de samenleving. Menig persoon anticipeert op verhoogde drukte op wegen en problemen bij het afzetten van vuil. De omslag naar de avonduren heeft ruim 8 jaren bestaan. 

“Dringende oorzaken” 

Desgevraagd stelde minister Riad Nurmohamed van OW, dat het besluit is genomen gelet op enkele dringende oorzaken. Zo kost het de staat enkele honderd miljoenen SRD’s per jaar om de openbare vuilophaaldiensten te bekostigen. Dat bedrag loopt steeds op. Verder is de veiligheid ‘s nachts steeds verslechterd. Door de nieuwe maatregelen zullen de wagens overdag na acht uur uitrijden. De burgers kunnen voor die tijd hun vuil aan de straat zetten. 

Over de verkeersdrukte stelt de minister dat de ochtendspits rond acht uur al voorbij is. Veelal moet men voor zeven uur op school of werk zijn, dus het moet volgens de bewindsman geen groot probleem zij. De vuilophaal in de binnenstad blijft op andere tijdstippen. “Door de maatregel zal de bekende vuilstortplaats Ornamibo voortaan ‘s nachts gesloten zijn. Het gevaar daar is te groot geworden. Wij kunnen ook niet oneindig doorgaan met het uitbreiden, vandaar”, aldus Nurmohamed.

error: Kopiëren mag niet!