“Een bordje rijst en sardine is nu zelfs luxe”

Alles dat vroeger als luxe gezien werd voor velen, is nu nog moeilijker te bereiken. Enkel burgers geven tijdens een gesprek aan, dat de meeste dingen die gezien worden als luxe bijvoorbeeld een trip naar het binnenland is of iets leuks doen met het gezin buitenshuis, bij een resort overnachten, uit eten en tripjes maken.

Crasila, die twee banen heeft, geeft aan dat nu nog veel dingen onder luxe geplaats kunnen worden. “Als alleenstaande is het moeilijk enkele dingen nu te doen. Als je niet iemands hebt die je ondersteunt kom je niet uit. Nu is het zelfs ook moeilijk een snoepje buiten te vinden. Je vindt eentje met een mooie verpakking van buiten, maar met een lege inhoud, een ieder heeft het moeilijk. Een bordje rijst sardine is zelfs luxe nu”, benadrukt Crasila.

Een vader van drie kinderen vertelt aan de krant, dat het elke maand een probleem is in huis. “Mijn oudste dochter begrijpt de situatie, maar voor de twee andere kinderen komt het nog moeilijk voor. Vroeger waren wij als gezin gewend uitstapjes te maken of iets leuks te doen, maar nu kan dat niet. Aan het eind van de maand doen wij de belangrijke dingen waaronder vaste lasten, huur en oppas betalen en daarna bijpassen voor voeding of dingen voor het huis. Nu kunnen geen van de leuke dingen die wij deden. Het resterend geld moet gebruikt worden voor benzine, dagelijkse inkopen voor brood en andere kleine dingen die daar tussen komen. De kinderen waren het leven zo gewend, maar wij moesten alles stoppen. Dat gaat nu veel moeilijker. De kinderen denken dat zij gestraft worden zonder reden, maar als je het goed uitlegt begrijpen zij het wel, maar de volgende maand heb je weer hetzelfde. De kinderen missen heel wat door deze dingen”, zegt vader.

“Als ouder voel je zo machteloos, maar je kan er toch niets aan doen. We hebben geprobeerd te passen en te meten, maar het werd toch moeilijk. Enkele dingen hebben wij zelfs ook gestopt. Ik vind het heel jammer, een ieder wil ontspanning. En na alle ellende en achterstand willen de kinderen ook iets leuks, maar hoe doe je dat met een beetje op zak?”

TM

error: Kopiëren mag niet!