Arbeidsinspectie bestaat 75 jaar

Het Directoraat Arbeidsinspectie van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), bestond dinsdag precies 75 jaar. Minister Rishma Kuldipsingh heeft in het kader hiervan een felicitatie toespraak gericht tot de directie, personeel en de bond. 

De Arbeidsinspectie houdt onder andere toezicht op de naleving van de wettelijke bepalingen met betrekking tot arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en arbeidsinhoud en  bescherming van de werknemers bij de uitvoering van hun werkzaamheden. 

Hugo Blanker, voorzitter van de Bond Arbeidsinspectie (BAI), stelt de inzet van het personeel op prijs. Hij vindt, dat naar aanleiding hiervan er voortdurend gewerkt moet worden aan de rechtspositie van het personeel. Ook heeft hij enkele gebeurtenissen uit het verleden belicht. Merlien Nelson en Ashwin Ori, regionaal hoofden bij Arbeidsinspectie, hebben aandacht besteed aan de werkzaamheden en bereikte resultaten van het directoraat. Ook hebben zij aangegeven, dat er vanaf de intrede van de  Covid-19 pandemie meer inzet vereist was van het personeel, gezien het directoraat belast was met extra controlerende werkzaamheden.

Inspecteur- Generaal Rowan Noredjo heeft het personeel tijdens zijn toespraak bedankt voor de samenwerking en de bereikte resultaten. Volgens Noredjo heeft de Arbeidsinspectie haar plaats kunnen opeisen in de samenleving zoals zij het verdient. Ook heeft hij het personeel bemoedigd om gemotiveerd de werkzaamheden te blijven verrichten en zodoende gezamenlijk grotere hoogtes voor het directoraat te bereiken.

Minister Kuldipsingh zei ook, dat de Arbeidsinspectie heeft laten zien dat zij de plek heeft kunnen bemachtigen onder andere door haar werkzaamheden als de coördinator van het Covid-19 clusterteam. Zij benadrukte, dat er direct opgetreden wordt wanneer  bedrijven zich niet aan de regels houden. Kuldipsingh zei verder, dat de Arbeidsinspectie heel wat uitdagingen heeft en het goede werk moet blijven voortzetten. Zij heeft directie en personeel bemoedigd om onder welke omstandigheden dan ook zich te blijven inzetten om succes te bereiken.

error: Kopiëren mag niet!