Albina bruist van handel en toeristen

Albina, het grensstadje en hoofdplaats van Marowijne, bruist inmiddels weer volop van handel en toeristen. De bedrijvigheid en drukte zorgt ervoor dat wegen langs de oever van de Marowijnerivier haast onbegaanbaar zijn. Vanuit de wegen is Saint Laurent, ook bekend als ‘Frans sey’, goed te zien. Ontelbare boten liggen aangemeerd. Enkele tientallen varen heen en weer.

Het lijkt wel alsof de Covid-pandemie zo goed al voorbij is aldaar. Covid-19 lijkt niet te bestaan. Op een enkele mondkap na wordt geen enkele maatregel in acht genomen. De politie en leger kijken toe. De menigte is veel te groot. Zowel lokale personen en Fransen en Brazilianen zijn druk doende inkopen te doen, te laden en lossen.

Na een drop gedurende eerdere perioden van de afgelopen twee jaren, bruist Albina van bedrijvigheid.

error: Kopiëren mag niet!