President Santokhi wil samenwerking binnen CARICOM verbeteren

President Chandrikapersad Santokhi maakt zich sterk voor het verbeteren, versterken en het vruchtbaarder maken van de samenwerking binnen CARICOM. Met deze instelling is het staatshoofd maandag naar Belize vertrokken. De president zal daar deelnemen aan een CARICOM staatshoofden vergadering.

Santokhi zei voor zijn vertrek ten overstaan van vicepresident Ronnie Brunswijk, dat hij constateert dat CARICOM nog te weinig samenwerkt om projecten uit te voeren. Hij zeut binnen CARICOM kenbaar gemaakt te hebben, dat Suriname over vruchtbare grond beschikt. Hij vraagt daarom welke CARICOM leiders bereid zijn in Suriname te komen investeren op basis van gedeelde inspanning, gedeelde verantwoordelijkheid en gedeelde kosten.

President Santokhi zei ook, dat tijdens de CARICOM staatshoofden vergadering klimaatverandering, de financieel-economische situatie, politieke zaken, luchtvaart en toerisme aan de orde zullen komen. Ook zullen regionale en internationale disputen besproken worden. Het staatshoofd doelt hiermee op onder andere grensdisputen tussen landen en ook de militaire aanval van Rusland op Oekraïne.

Verder zal het staatshoofd participeren in een meeting tussen regeringsleiders van Centraal-Amerika en CARICOM. Daarbij zullen gemeenschappelijke vraagstukken besproken worden. Het gaat onder andere om klimaatverandering en de financieel-economische situatie.

error: Kopiëren mag niet!