President Santokhi en delegatie naar Belize

Suriname neemt van 1 en 2 maart deel aan de 33ste reguliere tussentijdse vergadering van regeringsleiders van de Caribische gemeenschap, CARICOM, in San Pedro te Belize in Midden-Amerika. 

President Chandrikapersad Santokhi is maandagochtend vertrokken naar Belize in Centraal- Amerika. Met hem is ook meegereisd minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). 

Deze bijeenkomst vindt plaats van 1 tot en met 2 maart.Tevens vindt op dezelfde locatie op 3 maart de vierde CARICOM-SICA Summit (Central American Integration System) plaats.

Santokhi zal aan het hoofd van een delegatie in beide vergaderingen participeren. Tijdens de reguliere tussentijdse staatshoofden vergadering heeft Suriname de gelegenheid bilaterale gesprekken te voeren met vertegenwoordigers van Centraal-Amerikaanse landen. 

Op deze bijeenkomst zullen regeringsleiders uit het Caribisch gebied en Centraal-Amerika aanwezig zijn. 

President Santokhi bekleedt per 1 juli tot en met 31 december het CARICOM Staatshoofden-voorzitterschap. Het staatshoofd heeft eerder deze week via Zoom deelgenomen aan een staatshoofdenoverleg, waarbij de implementatie van de Caricom Single Market and Economy en het bevorderen van agri-food systemen op de agenda stonden. President Santokhi keert vrijdag 4 maart terug naar Suriname.

error: Kopiëren mag niet!