Goederen SuriShopping ontruimd door deurwaarder en leeggeplunderd door burgers

Het winkelpand van SuriShopping aan de Zwartenhovenbrugstraat in Paramaribo werd zaterdag 26 februari ontruimd door een deurwaarder. Daarbij werd een groot aantal dozen met schoeisel en spullen langs de weg geplaatst. Volgens beelden die te zien zijn op social media hebben burgers gretig gebruik gemaakt van de situatie, waarbij de goederen werden leeggeplunderd ofwel werden gestolen. 

Dagblad Suriname heeft getracht een reactie te krijgen van de directeur van SuriShopping, Ramsoender Jhauw, en hem onder andere gevraagd wat de reden van de ontruiming was. Echter, een reactie is vooralsnog uitgebleven. De redactie heeft uit een betrouwbare bron vernomen, dat Jhauw zijn hypotheken bij de bank niet afbetaalt en al jaren procedeert. De ontruiming was gelast door de rechter.

Een deurwaarder treedt alleen op basis van een vonnis op, waarin ook de veroordeling voor de ontruiming is gelast. Ook wordt door de deurwaarder een bepaalde tijd vastgesteld om te ontruimen. Indien men de plek op dat moment toch niet ontruimd heeft, dan mag de deurwaarder tot ontruiming overgaan met bijstand van de politie.

(Bron foto: Facebook)

SK

error: Kopiëren mag niet!