Het lef van de NDP

Econoom Clifford Marica, gewezen minister van Arbeid en van Handel en Industrie: “Ik ben sociaal/democraat. Begon mijn politieke carrière bij de Surinaamse Partij van de Arbeid. Werd voorzitter van DRS (Duurzaam Rechtvaardig Samenleven) wat voorheen de PSV (Progressieve Surinaamse Volkspartij) was.”

Het heft in handen nemen

“Het is enige tijd stil geweest rond DRS. Wij namen bij het aantreden van de huidige regering een afwachtende houding aan. Wij hebben nu de ambitie om weer en meer te organiseren binnen de politiek. De partij acht het gezien de verwikkelingen in Suriname nodig om het heft weer in handen te nemen.”

Geschaad vertrouwen

“Wij moeten er rekening mee houden, dat de voorgaande regering heel slecht heeft gepresteerd. De verwachte verandering die de ‘nieuwe regering’ zou bewerkstelligen heeft echter niet plaatsgevonden. Het vertrouwen in de regering is mede daardoor geschaad. Er werd een valse start gemaakt. Nepotisme ontsierde het geheel. En zo zijn er nog meer grove tekortkomingen die Suriname in de weg staan.”

IMF-consequenties

“De samenhang binnen de coalitieregering is zoek. De interne verschillen en geschillen werken slopend. Het is geen eenduidige regering. Het vertrouwen valt weg. De economische en andere crises zit iedereen dwars. De IMF-consequenties zijn zwaar.”

Protest laait op 

“Ik kan mij voorstellen, dat grote delen binnen de samenleving, waaronder NDP-aanhangers, teleurgesteld zijn in de regering. Er wordt van alle kanten geprotesteerd. Er hoeft niet veel te gebeuren, of mensen gaan de straat op om zich te uiten.”

Hypocrisie 

“In verband met de Dag van de Revolutie is een protestmanifestatie aangekondigd. Zij die van het land een puinhoop hebben gemaakt hebben nu het lef om lawaai te maken. Het is hypocrisie!”

HD

error: Kopiëren mag niet!