“Vergeef ons ex-president!” – “Neks Chan no man seti”

“We zijn beetgenomen, het is al twee jaren, maar neks a man no man seti”, klonk het woensdagochtend bij de Centrale Markt Paramaribo (CMP). “Wij vragen de ex-president vergiffenis.”

NDP-voorzitter Desi Bouterse bracht een bezoek aan de binnenstad van Paramaribo, waaronder de Centrale Markt en de Jodenbreestraat. De ex-president werd omsingeld en gevolgd door een groep van circa honderd personen. Vele venters en personen rondom de markt hebben enthousiast meegedaan met de actie van de NDP.

De NDP-karavaan gaf aan, dat ze niet meer verder wil onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi en Bouterse terug willen op die post. “We kunnen het niet meer. Het leven is te hard nu. We komen niet uit, al hosselen we de hele dag. De NDP maakt zich momenteel op voor de herdenking van de coup op 25 februari 1980. Die dag staat onder de NDP-gelederen bekend als revo-dag.

Op 26 februari houdt de paarse partij een manifestatie. Tijdens dit evenement wil de NDP een signaal geven aan de huidige regering dat het niet goed gaat in het land. Die activiteit wordt gehouden in partijcentrum Ocer. Verder stelt de NDP: “De verarming van het volk neemt grove vormen aan en er dient een ombuiging in het beleid van de regering te komen. Daarom praat de NDP met een ieder. Daarom bezoekt de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, de Centrale Markt. A man o waka, a man o taki, a man o yere sa a volk wani.” 

“Laten we hem poweren! We hadden het beter onder de vorige regering. A vorige regering no ben pina a volk, aldus NDP.”

error: Kopiëren mag niet!