“Jong geleerd is oud gedaan”

Door de peuterschool, kleuterschool en kinderdagverblijf  de Papegaaitjes werd afgelopen vrijdag, 18 februari, een peuter gymdag georganiseerd. Dit in het kader van een gezonde leefstijl. In gesprek met de leidster van de peuterschool geeft ze aan, dat dit eigenlijk elke vrijdag gebeurt samen met tante Anke die langs komt om met de kinderen te sporten. Dit keer was het echter anders. “Het regende en toch hebben we besloten de kinderen gewoon buiten met elkaar te laten spelen”, aldus de crècheleidster.

Doel van deze gymdag was om kinderen en vooral de ouders te stimuleren om te sporten en vooral te weten dat niets je moet tegenhouden, in dit geval kon de regen dat zelfs niet. De kinderen krijgen elke keer, als de kas dat toe laat, een presentje en ook dit keer was het zo. De kinderen mochten smullen van een heerlijk bakje snacks.

“Het gaat om het feit, dat we kinderen niet alleen leren om te spelen, maar we leren ze ook gestructureerd om van jongs af aan al te leren dat bij het opgroeien sporten eigenlijk gewoon deel is van het schoolcurriculum. Ze gaan dus ook gewoon daaraan mee moeten doen. Ten slotte heeft de crècheleidster als boodschap, dat sporten gezond is en we moeten onze kinderen dat dus aan leren. Met andere woorden: jong geleerd is oud gedaan!

GW

error: Kopiëren mag niet!