Caribbean Export Development Agency wil samenwerking optimaliseren met Suriname

Een delegatie van de Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export) bracht vrijdag een werkbezoek aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). De delegatie bestond uit de Executive Director, Deodat Maharaj, en Manager Competitiveness and Export Promotion, Damie Sinanan. Voor Suriname waren verder aanwezig minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Prija Soechitram van BIBIS.

Gesproken werd over mogelijkheden om de samenwerking met Caribbean Export te optimaliseren. Overigens blijkt uit een Twitter-bericht van Carribean Export dat er ook een ontmoeting is geweest met minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. De delegatie verblijft een paar dagen in het land:

Caribbean Export is een regionale organisatie, gevestigd op Barbados en Dominica, van het Forum van Caribische Staten (CARIFORUM), die momenteel het Regional Private Sector Development Programma (RPSDP) uitvoert, dat door de Europese Unie wordt gefinancierd in het kader van het 11e Europees Ontwikkelingsfonds (EDF). Zij biedt technische en financiële assistentie aan landen en de public-private sector organisaties op het gebied van exportontwikkeling en handels- en investeringspromotie. 

Bedrijven uit de CARIFORUM-landen, waaronder Suriname, kunnen direct profiteren uit de Assistance Grant Scheme, middels deelname via de ‘Call for Proposals’ methode. Ook voor de creatieve industrie (kunstenaars, modeontwerpers, crafters, etcetera) bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van de technische- en financiële assistentie, zodat zij kunnen uitgroeien tot ondernemingen.

Caribbean Export stelt zich tot missie het verbeteren van het concurrentievermogen en de waarde van Caribische merken door het leveren van transformatieve en gerichte interventies in exportontwikkeling en investeringsbevordering, aldus de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

De CDS vermeldt niet wat de uitkomst van de ontmoeting was en wat Caribbean Export kan betekenen voor Suriname.

PK/CDS

error: Kopiëren mag niet!