Verdachte (22) van brandstichting woning zijstraat Bomaweg aangehouden

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) van het Korps Politie Suriname heeft maandagochtend 14 februari de 22-jarige W.D. aangehouden. Deze jongeman, die wegens verdenking van vermoedelijke brandstichting, zich aanmeldde op het politiebureau, werd direct aangehouden en vervolgens overgedragen aan de afdeling Recherche van Regio Midden, zo meldt de politie.

Een man had maandag 27 december 2021 aangifte van brandstichting tegen D. gedaan in het politiebureau De Nieuwe Grond. Volgens de aangever had de verdachte hem tijdens een ruzie gezegd, dat hij zijn woning in brand zou steken.

Volgens het voorlopig politieonderzoek hebben de verdachte en de aangever een slepende ruzie. Op 27 december werd een fakkel gegooid op het balkon van de aangever, die woonachtig is in een zijstraat van de Bomaweg. Daarbij liep de voordeur van zijn woning schroeischade op. Het vermoeden rees toen bij de eigenaar van de woning, dat W.D. dit moest hebben gedaan.

Maar, D. ontkent brand te hebben gesticht. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!