KPS heeft nu een nieuw…. ‘Verander Management Team’

Vier politiefunctionarissen zijn door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie benoemd in het Verander Management Team van het Korps Politie Suriname (KPS). De instelling van het managementteam vond maandag plaats op de politiepost aan de Duisburglaan.  “Aan de hand van de taken die het team moet vervullen zal het korps weer op het juiste spoor gebracht worden”, stelt de minister vast.

Ruben Kensen is bevorderd tot Commissaris van Politie, terwijl Brayen Isaacs en Rishi Akkal in een later stadium bevordert zullen worden, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname zonder te vermelden tot welke rang ze bevordert gaan worden. Samen met Stanley Changoer, die eerder al benoemd is tot Commissaris van Politie, vormen deze vier functionarissen het nieuwe Verander Management Team van het KPS.

De taken die het team moet vervullen hebben onder meer betrekking op het opheffen van het personeelstekort en het mogelijk maken dat hoger kader opleidingen binnen afzienbare tijd worden opgestart. “Er zullen meetbare resultaten van het team worden geëist en aan de hand van de vorderingen van haar werkzaamheden zal dit traject een minimale tijdsduur van 6 maanden beslaan”, geeft Amoksi aan.

“Vanuit het ministerie zal sturing worden gegeven aan het management van het KPS om rust te brengen in de top door middel van het plaatsen van de juiste persoon op de juiste plek”, vult de minister aan.

Voor de regering is het van belang dat de politie goed toegerust naar buiten komt met de juiste materialen zodat gericht politiezorg gegeven kan worden aan de gemeenschap. Er zal meer “grijs” op straat te zien zijn en de intentie voor een hechtere samenwerking met Defensie is ook nog steeds aan de orde. Er ligt reeds een Memorandum of Understanding (MoU) klaar, die momenteel gescreend wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken voor ondertekening door de ministeries van Justitie en Politie en Defensie. De samenwerking zal zijn op het gebied van uitwisseling van trainingen en manschappen en het ondersteunen bij surveillance en acties in het binnenland.

Minister Amoksi roept de gemeenschap op vertrouwen te blijven hebben in de politie en met haar samen te blijven werken…..

error: Kopiëren mag niet!