“De nieuwe jonge helden”

Je krijgt vaak die verhalen van superwoman, Ben 10 en Batman, maar die zijn al lang achterhaald. Ze zijn fictief, dus bestaan niet echt. De vraag rijst dan in je op, “wie zijn dan nu onze echte helden?”

Daarop geven de jeugdigen zelf antwoord met hun activiteiten. Onze eigen Surinaamse jeugd komt bij elkaar en spant zich in om met volle blijdschap de nieuwe echte helden te zijn, die sociaal zwakkeren en instanties helpen in deze moeilijke economische periode.

Er zijn tal van organisaties die jongeren vanaf ongeveer 11 jaar bij elkaar brengen met als doel samen geld te vergaren om op welke wijze dan ook de mensen in nood een helpende hand toe te reiken. Een zo’n organisatie is Leo club K.O.E.L.A. 

De leden van deze organisatie vertellen in het kort hun eigen ervaringen over de club. Zo zegt een lid, dat er verschillende manieren zijn hoe ze dit alles bewerkstelligen. Fundraising is een van de meest genoemde. Met volle borst zeggen de leden, dat hun projecten meestal geslaagd zijn en dat ze met de opbrengsten instanties helpen.

Er komt steeds een jeugdorganisatie bij die bereid is om met zijn leden het land waardig te dienen en er te zijn voor hun mede Surinamer in nood. Een ander lid van dezelfde club om haar mening gevraagd geeft duidelijk aan dat de leden dit werk als vrijwilligers doen en dat ze ervan overtuigd zijn dat je jouw vrienden leert kennen in moeilijke tijden. Zo geven de jonge helden ook nog aan, dat ze niet alles kunnen overlaten aan de overheid en dat ze op eigen benen ook wat met tussenkomst van sponsors iets voor Suriname willen betekenen. 

Hieruit concluderen we dat niet alle helden fictief zijn, sommige wonen gewoon letterlijk in Suriname!

GW

error: Kopiëren mag niet!