Oproep commissariaat Para: De 3-jarige Ezchiël kan blijven leven als u meehelpt!

Op  maandag 14 februari heeft het commissariaat van Para een oproep geplaatst om hulp. De 3-jarige Ezchiël Bruinhart moet namelijk met spoed naar Colombia voor een medische ingreep. In het bericht wordt aangegeven, dat de jongen tumorgroei heeft op de stembanden en daardoor niet via de normale weg kan ademen.

“Doordat de luchtweg ernstig belemmerd wordt, is er een trancheacanule geplaatst in zijn hals. In oktober 2021 werd de jongen opgenomen met astma aanvallen, hij belandde op de ic en lag aan de beademing. In november kreeg hij stuiptrekkingen en werden de ouders verder verwezen naar een KNO-arts, waar de vergroeiing werd ontdekt.”

“De aandoening is van dien aard, dat zonder tijdig medisch ingrijpen verlies van het leven of ernstige onherstelbare schade van de vitale lichaamsfuncties kan worden verwacht. In Suriname zijn er geen behandelingsmogelijkheden meer, dus moet de jongen uitgezonden worden. Daarvoor is 10.000 USD nodig”, zo bericht het commissariaat. 

De ouders zijn niet in staat om dit bedrag neer te tellen en hebben hun nood kenbaar gemaakt aan de districtscommissaris van Para, Marlene Joden. “Aan de gemeenschap wordt verzocht om een donatie te doen, ter ondersteuning”, schrijft het commissariaat. Op vrijdag 19 februari kan een financiële bijdrage gedoneerd worden op het secretariaat van de districtscommissaris. Dit kan van 10 uur ’s morgens tot half 3 ’s middags. De ouders van Ezchiël zullen persoonlijk aanwezig zijn om de donatie in ontvangst te nemen.

Districtscommissaris Joden zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het niet de eerste keer is dat ouders met zo’n situatie bij het commissariaat zijn komen aankloppen, “maar het is wel de eerste keer, dat iemand met spoed naar het buitenland moet”.

Op zondag 13 februari hebben de ouders de situatie omtrent hun 3-jarige jongen aan de districtscommissaris voorgelegd. De volgende dag al werden de ouders uitgenodigd voor een gesprek. Joden geeft te kennen, dat zij emotioneel heeft gereageerd hierop. De districtscommissaris is met idee gekomen om geld te doneren aan de ouders. “De ouders kunnen het niet alleen, daar moeten ze ook onderdak hebben. De ouders zullen ook persoonlijk aanwezig zijn voor het ontvangen van hun donatie”, aldus Joden. 

SK

error: Kopiëren mag niet!