‘Regering stelt alles in het werk om voorraad medicijnen zoveel mogelijk op peil te houden’

Het ministerie van Volksgezondheid bericht vrijdag, dat de regering alles in het werk stelt om ervoor te zorgen dat de landelijke medicamenten voorraad zoveel mogelijk op peil wordt gehouden. Medicamenten zijn essentieel en het is de taak van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) om ervoor te zorgen dat deze voorraad zoveel mogelijk op peil blijft, aldus het ministerie.

Het BGVS, die zorgdraagt voor de import van geneesmiddelen en in de grootste behoefte voorziet, is ook afhankelijk van betalingen van de diverse ziekenhuizen, apotheken en gezondheidsinstellingen. In dit kader zijn er de afgelopen dagen enkele overleg momenten geweest met de verschillende afnemers van geneesmiddelen.

Hierbij wordt benadrukt, dat de openstaande betalingen zoveel als mogelijk worden ingelopen. Bij een vlotte betaling kan BGVS op tijd bestellen en op deze manier de garantie bieden voor een continuïteit van beschikbaarheid van geneesmiddelen voor de samenleving.

Het ministerie van Volksgezondheid zal de samenleving nader informeren over deze kwestie.

error: Kopiëren mag niet!