Hof van Justitie bevestigt vonnis van 12 jaar cel tegen oud-minister Hoefdraad

Het Hof van Justitie heeft vrijdag het verzet van Gillmore Hoefdraad, ex-minister van Financiën, tegen het tegen hem uitgesproken vonnis van 12 jaar gevangenisstraf, vervallen verklaard, omdat hij niet op kwam dagen bij de behandeling van zijn verzetszaak.

Naast de jarenlange celstraf moet Hoefdraad ook een boete voldoen van SRD 500.000, bij niet betaling te vervagen dor twaalf maanden hechtenis. Daarnaast mag het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk financieel onderzoek opstarten.

Advocaat Murwin Dubois van de oud-minister had geen reden om schorsing van het onderzoek te vragen. Verder zei Dubois, dat Hoefdraad vrijdag niet in de gelegenheid zou zijn geweest om te verschijnen op de zitting.

Nu moet het vonnis van 17 december 2021 worden uitgevoerd. Overigens liet de advocaat ook nog weten, dat, ondanks het feit dat het wettelijk niet mogelijk is om nu weer in hoger beroep te gaan, zijn client dat toch zal gaan doen.

Gillmore Hoefdraad is al vele maanden spoorloos, op de vlucht voor Justitie en politie. Hij staat bij Interpol internationaal gesignaleerd.

error: Kopiëren mag niet!