Stiwewa te Wintiwai de dupe van twee inbraken in twee dagen

De voorzitter van Stichting Wintiwai en Omgeving (Stiwewa) Robby Berghout laat weten dat een recente inbraak voor de nodige onrust heeft gezorgd. “Gelukkig hebben wij geen waardevolle spullen verloren”, zegt Berghout. De inbraken volgden kort na elkaar, zowel op vrijdag als zaterdag.

‘“De indruk die wij hebben is dat het gaat om een gierige, geldzuchtige onervaren jongeman”, zegt de voorzitter. Berghout heeft niet de indruk dat het om een jongere gaat die betrokken is bij Stiwewa. Wij hebben het vertrouwen, dat het niet gaat om een van onze jongeren.

Hij merkt echter op, dat je dat natuurlijk niet voor de volle 100 procent kunt uitsluiten. Via een raam wist de inbreker zich toegang tot het pand te verschaffen waar een doos met spullen voor senioren burgers en invaliden is ontvreemd. “Handsanitizers en mondkappen zijn weg, terwijl wij deze spullen zouden doneren.”

Berghout brengt in herinnering, dat nog geen vier maanden geleden het nieuwe gebouw in gebruik is genomen en pleit voor meer sociale controle. “Mensen moeten helpen om op te letten. Als je ziet dat iets niet in de haak is geef het door”, besluit hij.

RB

error: Kopiëren mag niet!