OW-bewindsman Nurmohamed voert streng personeelsbeleid – “Ambtenaren nemen onnodig verlof op”

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) is al geruime tijd de organisatiestructuur op zijn ministerie te reorganiseren, om de efficiëntie en professionaliteit van het departement te moderniseren. Het ministerie is eveneens bezig de Personeelswet aan te passen alsook de regels te verscherpen. In het kader van de personeelshervorming streeft OW naar betere waardering van haar personeel, maar ook hogere eisen voor nieuwe personeelsleden, zo laat het ministerie maandag 7 februari weten.

Vanwege de gigantische schulden die Openbare Werken heeft, verwacht de bewindsman dat alle OW-ambtenaren hard werken om het land te helpen ontwikkelen en zo de achterstanden proberen in te lopen. Over de status inzake de Covid-19-omstandigheden bij het ministerie, daar heeft Nurmohamed een streng beleid op losgelaten. Bij het ministerie zijn de werktijden voor het kantoorpersoneel vooralsnog vastgesteld op 07:00 – 14:00 uur en voor de veldwerkers van 07:00 – 12:00 uur. 

“De Covid-19-crisis is goed onder controle bij OW en het totale personeel werkt nu volop”, aldus de minister. In dit kader is momenteel een pilot voor een periode van een maand ingelast om strikte controles uit te voeren op het gebied van ziekte- en verlofdagen. Een tussentijdse evaluatie heeft onlangs uitgewezen, dat er onnodig verlof wordt opgenomen. Verder zijn oneigenlijke handelingen geconstateerd bij ziekmeldingen. “De controle zal derhalve drastisch worden opgevoerd bij dit ministerie, wie niet wil werken moet een andere job gaan zoeken”, zo benadrukt de minister. 

Het ministerie is ook bezig afdelingen en processen af te stoten naar het bedrijfsleven. Om de efficiëntie en professionaliteit van OW te moderniseren en te verhogen. In dit kader van de personeelshervorming streeft OW naar betere waardering en beloning voor haar personeel, maar ook hogere eisen voor nieuwe personeelsleden.

error: Kopiëren mag niet!