Franklin Todie nieuwe voorzitter Surinaamse Dambond

Franklin Todie is zondag 6 februari overtuigend als winnaar uit de bus gekomen bij de bestuursverkiezingen van de Surinaamse Dambond. Het interim bestuur ontving op 1 februari officieel 2 kandidaatlijsten, één onder aanvoering van Franklin Todie en de tweede lijst onder aanvoering van Johannes Alfaisie.

Todie werd gekozen tot voorzitter van de Surinaamse Dambond met een overwinning van 9 van de 10 lidverenigingen. Hij volgt hiermede Codrington op, die sinds 2019 de organisatie heeft geleid met een interim-bestuur. Door de covidpandemie kon de bestuursverkiezing niet eerder worden gehouden. Todie is ondernemer en zeer actief op sociaal-maatschappelijk vlak.

In het bestuur hebben verder zitting:
Judith Obino (ondervoorzitter)
Clyde Ford (secretaris),
Henry Sjoerwarmo (penningmeester)
Henna Vreugd (commissaris wet- en regelgeving )
Dewsharan Sital (commisaris
Bhagwandas Arwien (commissaris ICT en media).

Het nieuwe bestuur heeft enkele van haar voornemens gedeeld met de algemene ledenvergadering. Er zal met name gewerkt worden aan de verdere ontwikkeling van de organisatie, door de dalende trend van de damsport om te buigen naar een substantiële groei.

Eén van de zaken die aangepakt zal worden, is het aanpassen van de statuten en instellen van een Huishoudelijk Reglement. Dit zal nl als handvat dienen voor de organisatie en haar leden.
Noemenswaardig is, dat voor het eerst in de geschiedenis van de SDB 2 vrouwlijke bestuursleden zijn toegetreden. Het meisjes/vrouwendammen zal hierdoor veel meer aandacht krijgen.

Het nieuwe bestuur roept alle gelederen binnen de damsport op om de handen ineen te slaan, de geschiedenis een plek te geven, maar bovenal de blikken gezamelijk te richten op de verdere ontwikkeling van de Damsport op zowel Nationaal als Internationaal gebied.

error: Kopiëren mag niet!