Ruben Kensen waarnemend korpschef Korps Politie Suriname

In een zaterdagmiddag 5 februari verschenen persbericht van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) over het instellen door de regering van een interim-managementteam, in verband met een reorganisatie bij, zowel de douane als de politie, wordt tussen neus en lippen door vermeld, dat ene Ruben Kensen (zie foto, bron: LinkedIn) kennelijk op een moment is aangesteld als waarnemend korpschef bij het Korps Politie Suriname.

Kensen, die Gewestelijk Politiecommandant van Brokopondo was, werd op 8 september 2020 naar een naast hogere rang bevorderd. Hij was op 22 april van dat jaar aangesteld te Brokopondo. Over de persoon Kensen is verder nauwelijks iets bekend binnen de samenleving.

Op 4 januari werd bekend dat oud-Korpschef Roberto Prade uit zijn functie werd ontheven.

Onduidelijk is waarom de aanstelling van Kensen als de nieuwe leidinggevende van het Korps Politie Suriname niet officieel bekend is gemaakt door hetzij het ministerie van Justitie en Politie, hetzij het korps zelf.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie was vooralsnog niet bereikbaar om inhoudelijk te reageren op de vragen waarom de aanstelling van Kensen niet officieel is bekendgemaakt en per wanneer hij in functie is getreden als waarnemend-korpschef.

PK

error: Kopiëren mag niet!