Leden bond Milieubeheer, ABPM: ‘No pay, no work’

Werknemers aangesloten bij de Algemene Personeelsbond van Milieubeheer (ABPM) dringen aan op acties voor uitbetaling van veilheidsschoeisel en verstrekking van adequate veiligheidsschoenen, degelijke dito hoofddeksels en andere navenante attributen, zo meldt de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL)  woensdagmiddag 2 februari.

De arbeiders zijn het wachten moe op uitvoering van deze en andere dringende materiële en rechtspositionele verbeteringen. Toegegeven wordt, dat er hier en daar een kleine correctie wordt doorgevoerd. Vooral ook de intimidatie die collega’s op andere directoraten moeten ondergaan schrikt de werknemers van Milieubeheer (Openbaar Groen), aldus de COL.

Zo vernemen zij, dat hun collega’s van andere directoraten op Openbare Werken verplicht zijn om bij opname van verlofdagen vooraf  toestemming te krijgen. Ook is het ze een gruwel dat er geen doorgroeimogelijkheden zijn, omdat de posten al door anderen ingevuld worden, een kleine uitzondering daargelaten. Aanpassingen en verhoging toelagen.

Aan de orde zijn echter adequate FISO-inpassingen vanaf 2008 van zeker drie afdelingen.

Verzelfstandiging directoraat Milieubeheer

“Zij dringen erop aan, dat het bestuur van de ABPM om groenlicht te geven voor actie om de verzelfstandiging van dit directoraat. Met de verzelfstandiging kunnen de perspectieven voor betere waardering en groei van zowel het directoraat als de medewerkers verwezenlijkt worden. Feitelijk lokt de werkgever de arbeiders uit om in actie te gaan, om direct daarna met no work no pay te dreigen. De medewerkers hebben niets aan mooi gepraat, zijn niet bevreesd voor intimaties en stellen No pay no work”, zo schrijft de COL.

error: Kopiëren mag niet!