Zangeres TITIA D. vertelt over haar muziek

De Surinaamse Letitia Sadi, artiestennaam TITIA D., is naar buiten toe getreden met een song en jamsessies met de bekende Mantje Karso uit de muziekscene.Zij zingt sinds kleins af aan, zo zegt ze in gesprek met Dagblad Suriname. Op school heeft ze altijd deelgenomen aan activiteiten waarbij ze heeft gezongen. Maar, toen had ze niemand die haar motiveerde om verder haar zangtalenten te ontplooien, dus ze hield het maar voor zichzelf.

Ze gaf volledig aandacht aan haar privé leven, stapte later in een relatie, maar helaas is die niet in stand gebleven. Ze zong altijd voor haar familieleden, bijvoorbeeld in de groeps app als iemand jarig was om die persoon dan met een liedje te feliciteren. Zodoende heeft Letitia Sadi haar neef Martin Kromoredjo, meer bekend als M.K tevens haar manager, haar benaderd om verder te gaan in de muziekwereld.

Momenteel heeft Martin Kromoredjo zich gevestigd in het buitenland, maar de veelzijdige Rico Saridin uit de muziekscene neemt waar voor hem.

‘Tang Fara Fu Mi’ is een song die eerder was opgenomen met lyrics in het Javaans en Sranantongo.

Vanwege Covid en andere redenen is de clip wat later opgenomen en het resultaat is te bekijken op YouTube. Letitia geeft aan dat dat nummer haar levensverhaal vertelt, dat zij heeft laten optekenen. Het muziekproject is tot stand gekomen in samenwerking met Mantje Karso en Martin Kromoredjo.

‘Bodjo Sidji’ is een andere song die TITIA D. heeft gezongen tijdens een jamsessie met Mantje Karso. De jamsessie  is vastgelegd en te bekijken via YouTube.

De zangeres is momenteel niet gebonden aan een muziekgroep. De jamsessie ziet ze als een goede bezigheid en fijn om ervaring op te doen. TITIA D. hoopt het ver te schoppen in de muziekwereld en staat open voor samenwerking met anderen.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!