Voorbereiden op Valentijnsdag in Covid-19 situatie

De maand februari waarin Valentijnsdag wordt gevierd staat voor deur. 14 februari is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of kaarten. De entertainment redactie van Dagblad Suriname sprak met enkele burgers. Zij spraken over hun plannen voor 14 februari.

N. zegt: “Tot nu toe zijn we dit jaar zo zeer beperkt vanwege de covid-19 situatie. Het is momenteel mogelijk om met mijn geliefde gaan uit eten, een ressort bezoeken te Houttuin of Commewijne. Desondanks heb ik plannen om de persoon thuis te verrassen. Er zijn heel wat acties en leuke presentjes te verkrijgen waarvan er nu al reclame wordt gemaakt. Zodoende heb gedacht aan lekker eten en een gift besteld. Daarnaast heb ik ook een boeket laten samenstellen. Dit bouquet zal wel anoniem geleverd worden en wel op het moment, terwijl ik daar op bezoek zal zijn. Uiteraard ben ik heel benieuwd naar de reactie daarop.”

K. geeft ook haar mening. “Valentijnsdag is een normale dag voor mij. Ik zal als altijd bezig zijn met wat werkzaamheden. Vervolgens wil ik een rustige dag hebben. Dit omdat ik mijn Valentijn nog niet heb ontmoet. Natuurlijk zijn er voorstellen binnengekomen, maar feit is wel dat ik er eerst goed over wil nadenken. Met de huidige situatie is het rekening houden met de regels en dat heeft ook wel impact op een date bijvoorbeeld. Er moet gelet worden op de tijd, de mohana regels moeten nageleefd worden etc. Het wordt immers een keuze voor life time. Dus als ik iemand tot mijn Valentijn maak dan wil ik graag dat die ene persoon voor altijd mijn Valentijn blijft. Daarnaast moeten we elkaar ook normaal kunnen verwennen of liefhebben dan alleen op Valentijnsdag.”

R. geeft het volgende aan: ‘In normale omstandigheden zou ik een uitgebreide viering plannen voor mijn geliefde. Maar, feit is dat de pandemie is komen bij kijken en behalve dat speelt het financiële ook een rol. Eén roos kost veel duurder in vergelijking met voorgaande jaren, ook bij cadeautjes zie je een prijsstijging. Om je geliefde even te verwennen moet je zeker een budget van SRD 1.000 hebben. Desondanks ben ik aan het voorbereiden om toch een leuke dag van te maken. Een ander feit is dat we elkaar altijd lief moeten hebben en zodra mogelijk is verwennen, niet alleen op Valentijnsdag.”

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!