Mr.drs. Sekhar Bissessur benoemd tot Ridder in de Ere Orde van de Gele Ster

Mr. drs. Sekhar Bissessur is woensdag door president Chandrikapersad Santokhi benoemd tot Ridder in de Ere Orde van de Gele Ster. Hij kreeg deze eervolle onderscheiding uitgereikt door de Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajindre Khargi, te Den Haag.

Mr. drs. Bissessur heeft zich meer dan 30 jaren ingezet voor het welzijn van Surinamers in Suriname en Nederland. In zijn hoedanigheid als voorzitter van VHP Nederland heeft hij gediend onder de drie voorzitters van VHP Suriname, te weten wijlen mr. Jagernath Lachmon, Ramdin Sardjoe en de huidige voorzitter Chandrikapersad Santokhi.

In de jaren tijdens het militaire regime heeft hij in Nederland samen met anderen meegestreden voor het herstel van de democratie in Suriname. Tijdens de kabinetten Venetiaan 2000-2005 en 2005-2010 fungeerde hij als juridisch adviseur van het consulaat van Suriname in Amsterdam.

Zijn politieke ervaringen heeft Bissessur vastgelegd in zijn boek “Gewenste en Ongewenste Verbondenheid Suriname – Nederland”.

In Nederland is hij medeoprichter en eerste voorzitter van Hindoe Raad Nederland, een representatief overlegorgaan voor de Nederlandse overheid. Hij is op de oprichter en voorzitter van de Nederlandse Hindoe Ouderenbond, een bond voor de belangenbehartiging van ongeveer 30.000 hindoestaanse senioren, de meesten als de eerste generaties Surinamers in Nederland. In Nederland is hij door de koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

error: Kopiëren mag niet!